Vochtproblemen
Poreuze bouwmaterialen fungeren als suikerklontjes in een kopje koffie; het metselwerk zuigt zich als een spons vol grondwater tot een hoogte van ongeveer anderhalve meter.
Capillariteit
Bouwmaterialen die in contact staan met water of met vochtige grond nemen vocht op door capillariteit. De mate hangt af van de porositeit en de drogingsmogelijkheden van de muur en het zoutgehalte van het vocht.
Opstijgend vocht
De maximumhoogte van opstijgend vocht is anderhalve meter. Bitumineuze lagen, compacte cementpleisters of waterdichte folies die de verdamping bemoeilijken bevorderen optrekkend vocht terwijl goede ventilatie en grondwater met weinig zouten dat juist remmen. Ook een kelder met voldoende verdampingsmogelijkheden beperkt het optrekken boven het maaiveld.
Het herkennen van optrekkend vocht:
- Loskomende verflagen
- Loslatend behang
- Loslatende plinten
- Pleisterwerk dat loskomt
- Salpetervorming
- Een hoge luchtvochtigheid binnen in de woning
- Onaangename geuren
- Beschadiging van voegen onderaan de muren
- Cementbepleistering, vezelcementplaten,
een lambrisering en gebitumineerd karton of aluminiumfolie onder behangselpapier verwijzen allen naar vochtproblemen bij vroegere bewoning.
Traas DryGel
Traas DRYGEL is een doeltreffende gel tegen opstijgend vocht. Geïnjecteerde Drygel verspreid zich optimaal in de muur zodat er een waterdichte sperlaag ontstaat. Ook zijn muren met holtes, barsten en scheuren te behandelen. De gel is reukvrij en bevat geen schadelijke oplosmiddelen.
Links onbehandeld en rechts behandeld met Traas DryGel
Gratis vochtdiagnose
Het is raadzaam een gratis diagnose van uw vochtprobleem aan te vragen bij Traas Building Care. Onze specialisten analyseren de oorzaak en stellen u de meest effectieve oplossing voor met garantie!