Traas Building Care knaagdierwering

Knaagdierwering

Voorkom indringers 

Traas Building Care icoon passer
Waarom

Knaagdieren weren

Ze schieten razendsnel voorbij, soms zelfs zo snel dat je niet eens kan zien wat het nou eigenlijk is. Een muis of een rat?
Maar waar komen ze dan zo ineens vandaan?
Klakkeloos gaan bestrijden heeft vaak geen zin. Als de eerste naar binnen kan, kunnen nummer twee, drie en vier ook naar binnen. En blijven bestrijden tot je een ons weegt, daar wordt niemand gelukkig van.

Knaagdierschade

Traas Building Care knaagschade
Traas Building Care knaagschade kabels
Traas Building Care knaagschade isolatie materiaal

Sluiproutes

In iedere hoek en kier

Schakel Traas in bij overlast door muizen en ratten. Ook wanneer het om een jarenlange plaag gaat. Elk muizenprobleem is oplosbaar in combinatie met wering. Wij zetten in op een langdurige oplossing door ons stappenplan:

  • Weren
  • Bestrijden
  • Controleren
  • Beheren

Langdurige oplossing

Alles knaagdierdicht maken is een investering, maar gelukkig is het er wel één die het waard is. Het aanbrengen van wering, zoals rvs geperforeerd plaatmateriaal, geeft namelijk een langdurige oplossing. Het houdt de knaagdieren buiten de deur en behoud de ventilatie.

Vaak worden wij opnieuw ingeschakeld op het moment dat opdrachtgevers aan het verbouwen zijn of nieuwbouw plaatsen. Hierbij kunnen namelijk opnieuw gaten en kieren ontstaan. Het zou zonde zijn om deze open te laten.

Traas Building Care knaagdier in muur

Razendsnelle muizen en ratten maken
graag gebruik van:

  • Kabelgoten
  • Deuren
  • Steenwol isolatie
  • Kruipruimtes en cannelures
  • Muren en wanden
  • Daken
Traas Building Care knaagdierwering sluiproute gebouw
Stap 1

Inspectie

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. En dat voorkomen, daar helpen wij u graag bij! Dit doen wij door middel van een knaagdierinspectie. We nemen de ruimte onder de loep en kijken of er openingen zijn waardoor de knaagdieren zich naar binnen kunnen wurmen.

Hierbij wordt er ook gekeken boven het systeemplafond, want ook daar zijn sluiproutes te vinden. Dit komt doordat de verschillende ruimtes boven het plafond meestal niet gescheiden zijn. Zodra onze specialist probleempunten zoals gaten en kieren heeft aangetroffen, worden hier foto’s van gemaakt die voor verduidelijking zorgen in een inspectierapport.

Stappenplan

Knaagdierwering

Traas Building Care inspectie
Traas Building Care knaagdierwering muren
Traas Building Care knaagdierwering wanden
Traas Building Care knaagdierwering plafond
Traas Building Care rapportage Traasonline
Stap 2

Rapportage

Het inspectierapport ontvangt u na de inspectie. Naast de situatiefoto’s zal ook het opgestelde plan van aanpak worden omschreven in dit inspectierapport. Dit plan van aanpak is, indien gewenst, inclusief begroting. Zo weet u namelijk direct waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Hierbij adviseren we meestal boven de plafonds en onder de vloeren gesloten compartimenten te maken. Bij supermarkten is het bijvoorbeeld aan te raden om het magazijn, de winkel en de kantine goed van elkaar te scheiden. Zo ontstaan er drie gesloten ruimtes en hiermee wordt voorkomen dat er routes ontstaan voor knaagdieren. Uiteraard dienen dan ook kabeldoorvoeren (van bijvoorbeeld kassa’s en weegschalen) die boven het plafond uitkomen afgedicht te worden.

Stap 3

Plaatsing

Wanneer u akkoord bent met de begroting gaan we over tot het plaatsen van de knaagdierwering. In ons magazijn hebben wij de mogelijkheid om onderdelen op maat te maken. We dichten de gaten, kieren en andere opvallende punten die we in de rapportage hebben omschreven.

Traas Building Care knaagdierwering op maat
Traas Building Care plaatsing knaagdierwering
Stap 4

Bestrijding

Is het na het aanbrengen van wering afgelopen? Nee, nog niet helemaal. Vaak moet er na de eerste weringsactie een grote bestrijdingsactie plaatsvinden. Op deze manier kunt u ook daadwerkelijk met een schone lei beginnen en goed in kaart brengen of het aanbrengen van wering heeft geholpen.

Muizen kunnen natuurlijk altijd meekomen met de vracht, daarom is het raadzaam om voor periodieke controles te kiezen. Dit gebeurt minimaal acht keer per jaar. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder muizenprobleem op te lossen is, zeker in combinatie met wering. Heeft u een probleem met muizen of ratten? Wij gaan graag elke uitdaging aan!