Traas Building Care houtherstel

(Hout)herstel

Behoud van oud hout

Waarom

Herstellen

Traas Building Care is een speciale tak van Traas Ongediertebestrijding, die zich vooral bezighoudt met bescherming, onderhoud en specialistische taken, zoals (hout)herstel aan gebouwen.

Naast bescherming van gebouwen kunnen wij hout herstellen met een speciale ‘Epoxy-techniek’, ook wel polymeerchemisch houtherstel of balkkopherstel genoemd. We halen het aangetaste deel uit het hout en storten dit aan met een epoxy. Hierdoor wordt zoveel mogelijk origineel hout behouden. Denk hierbij aan balken en spanten in monumentale gebouwen, maar ook aan oude kozijnen en dorpels.

Door goed onderzoek en jarenlange ervaring brengen we elke opdracht tot een goed en mooi eindresultaat. Schades aan hout ontstaan vaak door insecten, vocht, zwam en schimmels. Voor het bestrijden van houtaantasters bent u bij ons aan het goede adres.

Wegwerpmaatschappij

Je kent het wel: er is maar één onderdeel kapot en we gooien het in het geheel weg. Zonde, want vaak zitten er nog bruikbare onderdelen bij, of het beschadigde onderdeel kan nog versterkt worden.

Heb je ooit wel eens kozijnen of balustrades gezien die volledig onbruikbaar zijn geworden? Nee, wij ook niet, maar vaak worden ze wel compleet vervangen. En dat vinden wij zonde!

Zonde van het geld, maar vooral ook zonde van het houtwerk. Wij adviseren dan ook om er een specialist van Traas Building Care naar te laten kijken. Deze beoordeeld of rotte en/of aangetaste delen van het hout hersteld kunnen worden door onze epoxy-techniek. Op deze manier kan voorkomen worden dat het hele houtwerk vervangen wordt, terwijl dit niet nodig is.

Wilt u weten of uw constructie, kozijn, balustrade, vlonder of houtwerk gered kan worden? Neem contact met ons op, onze specialisten helpen u graag!

Behoud van bouwhistorische elementen

Balkkop- en houtherstel door middel van zichtbekisting is echt vakwerk. Met deze geavanceerde technieken is het mogelijk om de bouwhistorische elementen zoveel mogelijk te behouden. De constructie krijgt weer de oorspronkelijke draagkracht. In sommige gevallen wordt deze zelfs nog sterker.
Wij maken uitsluitend gebruik van de allerbeste materialen zoals 4-componenten epoxy en hoogwaardige glasfiber bewapening. Door eigen import kunnen wij zowel de kwaliteit als de prijs geheel in eigen hand houden.

PLUSPUNTEN

Wat wint u met houtherstel

BEHOUD MONUMENTALE WAARDE
VERBETEREN CONSTRUCTIEVE DRAAGKRACHT
STOPPEN VAN ROTTINGSPROCES
PLAATSELIJK HERSTEL I.P.V. VERVANGING
Klantervaring
Jan Verwimp
Jan VerwimpWooncheck
Lees verder
Ik adviseer bij aantasting van hout in woningen al 25 jaar Traas Buildingcare. Tot nu toe alleen lovende berichten over het oplossen van de problemen maar ook over de gunstige prijzen die zij rekenen.
Traas Building Care certificeringen erm

Omdat we hout in historische panden zoveel mogelijk beschermen worden we erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. De afkorting ERM erbij.

KOMO-keurmerk

Traas Building Care is in het bezit van het KOMO-keurmerk. Dit KOMO-keurmerk is specifiek bedoeld voor het herstel en de verduurzaming van houtconstructies door middel van epoxy en glasvezelwapening. KOMO verstrekt dit keurmerk uitsluitend als het product, proces en dienst aan de kwaliteitseisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de beoordelingsrichtlijnen, welke onder toezicht van een certificerende instelling zijn opgesteld en jaarlijks worden getoetst. Alle medewerkers van Traas Building Care zijn voldoende gekwalificeerd en vakkundig op het gebied van constructief houtherstel, en ons gehele aanbod voldoet ook aan de KOMO-beoordelingsnormen.

Ons team ontwikkelt en monteert uw faunaoplossingen

Meer informatie over houtherstel?

Wenst u meer informatie over balkkopherstel of houtherstel door middel van zichtbekisting, of wilt u één van onze specialisten inschakelen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Traas Building Care via info@traas.nl of +31 (0)113 – 63 97 60.