Traas Building Care houtworm

Houtworm

Larve van de houtwormkever

Houtworm herkennen

Houtworm in uw huis of meubels, dat is het laatste waar u op zit te wachten. Toch komt het vaak voor dat tijdens een verbouwing de gipsplaten of de vloerbedekking weggehaald wordt, waardoor het kale hout zichtbaar wordt. Wanneer u dan hoopjes met boormeel of kleine uitvliegopeningen ziet, weet u dat er houtworm aanwezig is (geweest). Dit komt omdat de houtworm na de totale ontwikkeling in het hout zich naar buiten knaagt, waarna zij zullen uitvliegen om te gaan paren en eieren af te zetten.

Traas Building Care houtworm schade
Traas Building Care houtworm in meubels
Traas Building Care icoon passer
Traas Building Care houtaantasters

Hoe komt u er aan?

Houtworm is een houtaantaster en de larve van de houtwormkever. Deze kever kan vliegen en kan dus zo bij het hout in de woning, schuur, meubels en/of ander object komen, waarna vervolgens de kever zijn eitjes op/in het hout afzet en zich door het hout begint te knagen. Omdat het stadium van een larve een aantal jaar is, kan de schade aan het hout enorm zijn.

Hoe komt u er van af?

Het plaaginsect kan bestreden worden door een oppervlakte behandeling uit te laten voeren. Dit stopt de aantastingen en het verzwakken van het hout. Het is dus van groot belang dat er iets aan gedaan wordt. Het preventief behandelen ter voorkoming is zeker te adviseren, omdat de houten delen vaak weg getimmerd worden en dus niet meer zichtbaar zijn.

Als er vervolgens houtworm in komt, is de kans groot dat er op moment van signaleren al zo veel schade is aangericht, dat vervangen van houten delen nodig zal zijn. Genoeg redenen om gelijk een afspraak te maken voor een bestrijding!

Traas Building Care houtwormbehandeling Noord Holland
Traas Building Care houtworm behandeling