Traas Building Care houtherstel balken

Construtief Houtherstel

Behoud historische waarde

Waarom

Herstellen

Er zijn veel monumenten in Nederland te vinden, die te maken krijgen met aangetast hout. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals vocht of een lekkage. Wat zou het zonde zijn dat mooie monumenten, oude molens of andere (oudere) gebouwen hierdoor niet meer hun historische, oude elementen zouden kunnen behouden.. Maar niet getreurd, want ook bij Building Care beschikken wij over dé vakmannen, die voor elk probleem een oplossing hebben! Door constructief houtherstel zorgen we voor het herstellen van houtrot.

Meten is weten

Voordat er constructief houtherstel wordt uitgevoerd, gaan wij eerst het hout grondig controleren. Dit doen we d.m.v. een weerstandmeter, die exact kan registreren wat de situatie van het hout is, vervolgens wordt dit weer gegeven in een grafiek en zo kun je in één overzicht hoe het hout er aan toe is en welke delen van het hout we gaan repareren! 

Traas Building Care icoon passer

Plan van aanpak constructief houtherstel

‘Wat is de volgende stap na het onderzoek?’ Na het onderzoek wordt er een plan van aanpak gemaakt, uiteraard is deze gericht op de huidige situatie, zo wordt er absoluut maatwerk geleverd! Na dit plan, gaan wij aan de slag. Voor het herstellen van ernstige verzwakte balken en constructies, wordt de Epoxy- techniek toegepast. 

Traas Building Care rapportage
Traas Building Care icoon passer

Meer informatie over constructief houtherstel?

Wenst u meer informatie over constructief houtherstel door middel van zichtbekisting, of wilt u één van onze specialisten inschakelen en een vergelijkende offerte opvragen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Traas Building Care of 088-2212122.