Traas Building Care vogelwering zonnepanelen

Traas zonnepanelenbescherming

Innovatieve preventie

Waarom

Vogelwering rond zonnepanelen

Zonnepanelen, u ziet ze steeds meer en meer. Zeker op woningen komen er meestal al snel onvoorziene problemen om de hoek kijken. Het begint al vroeg in het voorjaar. Takken in de dakgoot.

Nadat er een tijdje naar de panelen is gekeken wordt het al snel duidelijk dat er vogels aan het broeden zijn onder de zonnepanelen. Hierdoor ontstaat er overlast door afval van de nesten, herrie onder de panelen, maar ook zeker brandgevaar is een probleem.

Het nestelmateriaal kan bestaan uit allerlei materialen, te denken aan papier, doekjes, isolatie, takken, bladeren en schapenwol. Zelfs theelepeltjes komen wij tegen in kauwennesten. Doordat deze materialen direct onder de zwarte zonnepanelen liggen is er een verhoogd risico op brandgevaar. Zorg daarom voor zonnepanelenbescherming.

Vraag naar de mogelijkheden indien er activiteiten plaats vinden. Indien u overlast ervaart van broedende vogels onder uw zonnepanelen vertellen wij u graag over de mogelijkheden om de overlast in de toekomst te voorkomen

Traas Building Care vogelwering rond zonnepanelen rijtjeshuis

Ontwikkeld en getest door Traas

Ook voor het weren van vogels onder de zonnepanelen is Traas vooruitlopend in de branche. Er zijn diverse materialen op de markt, echter is het niet zo makkelijk om kauwen en duiven te weren dan er vermeld wordt. Omdat Traas al deze materialen al getest heeft, en tegen tal van problemen is aangelopen, hebben wij zelf een materiaal ontwikkeld ( Traas zonnepanelenbescherming) waardoor kauwen en duiven met zekerheid geweerd worden onder de zonnepanelen.