Traas Building Care balkkopherstel

Balkkopherstel

Polymeerchemisch houtherstel

Waarom

Balken herstellen

Met behulp van de epoxy-techniek kunnen verzwakte balken en constructies worden hersteld. Bij deze epoxy-techniek, die in vaktermen ook wel polymeerchemisch houtherstel wordt genoemd, wordt het aangetaste deel uit de houten balkkop gehaald en vervangen door epoxy.

Traas Building Care balkkopherstel molen
Traas Building Care balkkopherstel proces
Traas Building Care balkkopherstel traas
Traas Building Care balkkopherstellen proces uitleg

Balkkop herstellen

In de praktijk

Een vraag die wij veel horen is ‘Hoe werkt de epoxy-techniek’? Op het moment dat er schade is aan de constructie of balken worden wij ingeschakeld. In het nog gezonde hout bij de balkkoppen boren wij een aantal glasvezelstaven. Deze worden gegoten in het epoxy dat de verrotte balkkoppen vervangt. Hierdoor ontstaat een oersterk geheel. De verrotte balkkop wordt op deze manier zodanig versterkt, dat deze er weer vele jaren tegen kan. Door balkkopherstel is het niet nodig dat de balk zelf wordt vervangen.

Traas Building Care balkkopherstel procesgang
Traas Building Care zwartenhoekse zeesluis Westdorpe
Traas Building Care historisch herstel Sluis

Voordelen van polymeerchemisch houtherstel

Dit kan niet alleen bijzonder kostenbesparend werken, er wordt ook zoveel mogelijk van het originele hout behouden. Dat laatste is vooral van belang bij monumentale gebouwen. Hier moeten de authentieke balken en spanten van het gebouw namelijk zoveel mogelijk intact blijven.

De epoxy-techniek kunnen we niet alleen toepassen bij de constructie van monumenten, Traas Building Care heeft ook een soortgelijke methode om oude kozijnen en dorpels te herstellen en te behouden. Lees meer over kozijnreparatie.