Waarom
Vogelwering door middel van netten
Als de overlast van vogels op een groter gebied aanwezig is kan het monteren van vogelnetten de oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan de overlast van vogels onder een luifel waar meestal te veel randen aanwezig zijn om op al deze randen apart vogelwering aan te brengen. Of als er veel overlast ervaren wordt door vogels op het dak van een pand.
Vogeloverlast voorbeelden:
- Broedende vogels zoals meeuwen en visdiefjes die zeer agressief kunnen zijn tegen mensen als er nesten op de daken aanwezig zijn. Buitenom het broedseizoen is het monteren van netten de oplossing.
- Overlast van duiven in binnentuinen van bijvoorbeeld ziekenhuizen of gemeentehuizen.
- Er wordt zelfs op grote schaal gevaarlijke situaties veroorzaakt doordat meeuwen of kauwen losliggende kiezels van de daken naar beneden laten vallen. Denk aan persoonlijk letsel of schade aan auto’s en gebouwen. Ook dan kan een vogelnet de oplossing bieden.
Vogelnetten leverbaar in drie kleuren:
- Wit
- Zwart
- Steenkleur
Vogels kunnen niet meer landen en nestelen
Het gebruik van een vogelnet is een van de meest effectieve en duurzame manieren om gebouwen en andere bouwwerken te beschermen tegen vogels.
De vogelnetten zijn gemaakt van UV stabiel 12/6 polyethyleen draad, bestaande uit drie draden die weer geweven zijn uit twee draden. Dit zorgt ervoor dat de netten in diverse weersomstandigheden hun werk blijft doen.
Situatie gerichte oplossingen
Bij het monteren van vogelnetten wordt er per locatie gekeken welke montagematerialen noodzakelijk zijn. Voor het monteren van vogelnetten op booreilanden moet er gebruik gemaakt worden van zeewaterbestendig roestvast staal. Voor overkappingen in het binnenland is dit niet nodig.
De uitvoering van het net kan verschillen per project. Zo wordt er op treinstations of in binnentuinen vaak gebruik gemaakt van brandvertragende netten. Er zijn diverse kleuren netten en verschillende afmetingen van de mazen. Dit is afhankelijk per vogelsoort.
Vogelnettenmontage in beeld
MOGELIJKHEDEN
SNEL NAAR