Traas Building Care gevelschade herstel

Gevelschade

herstel

Speciaal voor het opknappen van panden met schade

Traas Building Care icoon passer

Impregneren

Vocht kan veel schade aanbrengen aan gevels. Vochtige gevels bevorderen algengroei, bevuiling en schade bij vorst. Bovendien isoleren natte muren zeer minimaal.

Het is daarom verstandig om gevels droog te houden d.m.v. impregneren. Ook riet en hout kunnen wij brandwerend coaten.

Gevelreiniging

Wat vuil is moet eerst zo schoon mogelijk, is ons motto. Pas daarna is het zinvol om preventief en duurzaam te behandelen tegen vocht.

Onze specialisten beschikken over diversen reinigingstechnieken:

  • Reinigen met water onder druk
  • Chemische reiniging
  • Geavanceerde straaltechnieken.
Traas Building Care icoon passer

Gevels impregneren

Gevels worden elke dag blootgesteld aan vervuiling. Enkele oorzaken van gevelschade zijn:

  • Industrie
  • Verkeer
  • Vogels
  • Graffiti
  • Algen aanslag.

Doorslaande gevels bevorderen vervuiling, bovendien veroorzaken natte gevels schimmelgroei, zwamvorming, schade aan voegwerk en vaak ook zelfs vochtplekken binnen.

Het is ook niet zomaar dat kalkzandsteen, die gevoelig is voor vervuiling, al direct na de bouw wordt geïmpregneerd.

Traas Building Care hanteert, met gevelschade herstel, de techniek van het hydrofoberen. De waterafstotende laag werkt zeker 5 jaar optimaal, daarna neemt de werking geleidelijk af.

Graffiti

Omdat deze vorm van vervuiling zelden gewenst is, beschikken wij over een breed pakket om deze te verwijderen. Ook is het mogelijk om de schade vooraf te beperken d.m.v. het aanbrengen van een anti-graffitilaag. Graffiti verwijderen is daarna een stuk eenvoudiger.

Traas Building Care gevelschade herstel graffiti
Traas Building Care icoon passer
Traas Building Care brandwerende coating

Brandvertragend coaten

Riet

Om riet te behandelen met ons brandvertragend middel moet het riet goed droog zijn anders zal deze niet goed intrekken in het riet. Wij brengen het brandvertragend middel toe onder ongeveer 3 bar druk. De door ons opgebrachte brandvertragende laag is voor ongeveer 1 uur brandvertragend, maar zal uw riet ook langer vrij houden van mossen en algen. Overigs is het brandvertragend coaten verplicht volgens het bouwbesluit.

Hout

Voor hout is het eigenlijk hetzelfde verhaal als hier boven alleen moet het te behandelen hout altijd schoon en onbeschilderd zijn, anders zal de vloeistof niet intrekken. Traas Building Care verzorgt voor u ook het certificaat van behandeling, zodat de verzekering u een fikse korting kan geven op de brandverzekeringpremie.